Польська опозиція звернулася до прокуратури через "плівки Качинського"

Середа, 30 січня 2019, 11:59

Польська опозиційна партія "Громадянська платформа" подала до прокуратури заяву, що підозрює голову правлячої партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського у вчиненні злочину.

Про це повідомляє Onet.pl.

"Як ми і обіцяли, ми повідомляємо про можливий злочин Ярослава Качинського в зв'язку із записами, які були опубліковані Gazeta Wyborcza", - заявили опозиційні депутати на прес-конференції.

Депутати закликали Ярослава Качинського розкрити усі активи і заявили, що ведення ним бізнесу "є незаконним".

Лідер польської опозиційної партії Nowoczesna ("Сучасна") Ришард Петру раніше подав заяву у прокуратуру у справі так званих "плівок Качинського"

Як повідомлялося, польське видання Gazeta Wyborcza отримало записи прихованих переговорів лідера партії влади "Право і справедливість" Ярослава Качинського з австрійським бізнесменом Геральдом Біргфеллнером, з яких стало відомо про плани Качинського збудувати дві висотки у центрі Варшави.

У  двох вежах-близнюках (які мали назвати за іменами братів Качинських) заввишки 190 метрів мали розміститися квартири, готель та резиденція фонду Інституту імені Леха Качинського.

Інвестиції проекту повинна була приготувати фірма Біргфеллнера. Запис переговорів свідчить, що його компанія виконала роботи, однак "Srebrna" відмовилась їх оплатити. У розмові Качинський пояснює Біргфеллнеру, що проект довелося зупинити через відсутність згоди місцевої влади Варшави та велику зацікавленість ЗМІ у цьому питанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: