У Німеччині затримали 20-річного підозрюваного у зливі даних політиків

Вівторок, 8 січня 2019, 11:06

Поліція Німеччини затримала підозрюваного у масовому зливі персональних даних німецьких політиків та зірок в інтернет.

За інформацією Spiegel Online, у неділю було затримано 20-річного хлопця з федеральної землі Гессен.

Підозрюють, що саме він опублікував у мережі персональні дані сотень політиків і знаменитостей. Під час перших допитів він зізнався у скоєному.

Згідно з попередньою інформацією, затриманий діяв наодинці та не мав жодних зв'язків з іноземними спецслужбами. Слідчі вийшли на нього завдяки свідченням та "цифровим слідам", які хлопець залишив в інтернеті.

У неділю ввечері поліція обшукала будинок підозрюваного, який живе зі своїми батьками. До цього часу він встиг знищити свій комп’ютер. Подальші подробиці слідчі нададуть у вівторок вдень ​​на прес-конференції.

На початку січня хакери опублікували персональні дані сотень німецьких політиків з великих партій, окрім "Альтернативи для Німеччини". Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків та діячів культури.

Речник уряду Німеччини зазначив, що жодні секретні дані Меркель не потрапили в мережу.

Німецьке відомство з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI) опинилося під шквалом критики, оскільки знало про великий витік особистих даних кілька тижнів тому, проте не повідомило про це правоохоронні органи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.