Президент Єврокомісії закликав виключити партію Орбана з ЄНП

Середа, 20 лютого 2019, 08:06

Партія угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" повинна залишити лави Європейської народної партії.

Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, порівнявши Орбана з лідеркою французьких правих Марін Ле Пен, повідомляє Reuters.

Незвичайно гостра заява, зроблена на публічному заході в Штутгарті, з'явилися після того, як угорський уряд розпочав нову кампанію, що звинувачує Юнкера і філантропа Джорджа Сороса в бажанні "заповнити Угорщину мігрантами."

"Проти брехні можна небагато зробити", - сказав Юнкер, додавши, що Манфред Вебер, провідний кандидат від Європейської Народної партії на майбутніх європейських виборах, неодмінно запитає себе "чи потрібен мені цей голос" в ЄНП.

Юнкер заявив, що закликав до виключення "Фідес" з ЄНП. "Вони не голосували за мене в Європарламенті. Крайньо праві також не голосували. Пам'ятаю пані Ле Пен сказала: "Я не голосую за вас". Я сказав: "Мені не потрібен ваш голос. Є певні голоси, які вам просто не потрібні", - сказав він.

Нагадаємо, уряд Угорщини почав кампанію, націлену на президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера і угорсько-американського бізнесмена Джорджа Сороса.

Речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас заявив, що кампанія Угорщини - це приклад дезінформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.