Президент ЄНП засудив кампанію Угорщини проти Юнкера

Вівторок, 19 лютого 2019, 17:54

Президент Європейської народної партії Джозеф Доул засудив кампанію уряду Угорщини проти президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера перед виборами до Європарламенту в травні.

"Я рішуче засуджую кампанію, розпочату угорським урядом напередодні виборів до Європарламенту-2019, і наклеп на президента Єврокомісії Юнкера. Твердження, висунуті в ході кампанії, є хибними, вводять в оману і не засновані на фактах", - написав він у своєму Twitter.

Уряд Угорщини почав кампанію, націлену на Юнкера і угорсько-американського бізнесмена Джорджа Сороса, в якій заявляє "про план Брюсселя заохочувати міграцію".

"Я категорично засуджую атаки Угорщини і безпідставні змови проти президента Юнкера, який є справжнім християнським демократом і справжнім європейським лідером. Лідером, який боровся за євроінтеграцію, солідарність і процвітання, від чого виграв увесь ЄС, зокрема Угорщина", - зазначає Доул.

"Я хотів би нагадати прем'єр-міністру Орбану, що рішення в Брюсселі, зокрема щодо міграції, ухвалюють колективно уряди ЄС і Європарламент, обидва з яких мають угорських представників. Замість того, щоб робити з Брюсселя ворога-примару, Угорщина повинна усвідомити, що вона є частиною його", - додав він.

 Речник Єврокомісії Маргарітіс Схінас заявив, що кампанія Угорщини - це приклад дезінформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.