Три депутатки парламенту Британії вийшли з Консервативної партії

Середа, 20 лютого 2019, 13:53

Три депутатки британської Консервативної партії оголосили про те, що залишають політичну силу, щоб приєднатися до незалежної групи, створеної колишніми депутатами опозиційної Лейбористської партії.

Про це повідомляє ВВС.

Депутатки Анна Субрі, Сара Волластон і Хайді Аллен написали спільний лист лідеру партії і прем’єр-міністру Терезі Мей, щоб підтвердити свій вихід.

Прем'єр-міністр сказала, що вона "засмучена", але її партія "завжди запропонує... гідну, помірну і патріотичну політику".

Проєвропейські депутатки, які підтримували членство Британії в ЄС, у своєму листі зазначили, що Brexit "змінив Консервативну партію - скасувавши всі зусилля, спрямовані на її модернізацію" і відбувся "зсув вправо".

Вони приєднаються до нової незалежної групи у парламенту Британії, до складу якої увійшли вісім депутатів, які цього тижня вийшли з Лейбористської партії через незгоду із політикою щодо Brexit і проявами антисемітизму.

Група тепер має більше депутатів у парламенті, ніж Демократична юніоністська партія з Північної Ірландії, і зрівнялася за кількістю із Ліберальними демократами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.