Додон не виключає розпуску новообраного парламенту Молдови

Понеділок, 25 лютого 2019, 16:10

Президент Молдови Ігор Додон припустив розпуск новообраного парламенту, якщо партії не знайдуть спільної мови щодо коаліції.

Про це повідомляє портал NOI.md.

"Поки рано говорити про те, відбудуться чи не відбудуться дострокові вибори, але ми повинні враховувати будь-який сценарій", - сказав Додон.

"У разі, якщо не буде можливостей знайти спільну мову між партіями, не між партіями і незалежними депутатами, при цьому я думаю, що ідеальним варіантом є коаліція між партіями, не міноритарні уряди, не партії і депутати-перебіжчики, тоді я виступатиму за швидкий розпуск цього парламенту і проведення дострокових виборів", - додав він.

За його словами, лідери партій, що пройшли до парламенту, повинні якомога швидше визначитися щодо формування парламентської більшості.

"Якщо у нас будуть дострокові вибори, нам треба не зволікати і провести їх якомога швидше, можливо, одночасно з місцевими виборами на початку літа", - сказав Додон.

Нагадаємо, перше місце з підсумками виборів у Молдові зайняла проросійська партія соціалістів, однак вона не матиме голосів для формування уряду.

На другому місці – блок опозиції ACUM, що об’єднав ключові опозиційні партії, очолювані Майєю Санду та Андреєм Нестасе.

Читайте також "Між Додоном і "крадієм мільярда": кого привели до влади парламентські вибори у Молдові".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.