Brexit: німецька лікарня заманює на роботу стурбованих польських медсестер

Вівторок, 26 лютого 2019, 14:12

Німецька лікарня заманює на роботу польських медсестер, які працюють у Британії і побоюються за своє непевне майбутнє у зв'язку з Brexit.

Університетська лікарня Дюссельдорфа розмістила оголошення про роботу в двох польських щотижневих газетах Британії наприкінці минулого місяця, повідомляє Associated Press.

"Хвилюєтесь через Brexit? Приїздіть до Німеччини, де ви отримаєте кращі зарплати, кращу погоду, смачнішу їжу – та коротший час поїздки додому у Польщі", - йдеться у рекламі, написаній у жартівливому тоні.

На рекламі зображені красиві краєвиди Дюссельдорфа з міською телевежею і рікою Рейн. Текст написано і польською, і німецькою мовами. Лікарня вирішила зосередити свою кампанію саме на поляках, оскільки багато хто у Польщі вивчає німецьку мову в школі і зможе швидко адаптуватися.

Лікарня має гостру потребу в медсестринському персоналі і сподівається заповнити цей дефіцит досвідченими фахівцями, чиє перебування у Британії під питанням. У лікарні заявляють, що вже отримали перші запити у відповідь на оголошення.

Десятки тисяч громадян Європейського Союзу, які сьогодні живуть і працюють у Великій Британії, стурбовані тим, що станеться з їхнім статусом, коли Британія покине Євросоюз.

З тих пір, як Польща приєдналася до ЄС у 2004 році, 20 тисяч з 280 тисяч медсестер країни покинули Польщу, вирушивши у Велику Британію та інші країни ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.