Австрія готова визнати Гуайдо президентом Венесуели

Неділя, 3 лютого 2019, 16:15

Австрія визнає лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом країни, якщо Ніколас Мадуро не відповість на заклик Європейського Союзу провести вільні і чесні президентські вибори.

Про це у неділю в Twitter заявив канцлер Австрії Себастіан Курц.

"Я щойно мав дуже хороший телефонний дзвінок з президентом Гуайдо. Він має нашу повну підтримку у відновленні демократії у Венесуелі. Венесуельці занадто довго страждали від безгосподарності і зневаги до верховенства права від режиму Мадуро" - заявив він.

Курц наголосив: якщо Мадуро не відгукнеться на заклик ЄС провести чесні і справедливі вибори президента, Австрія визнає Гуайдо тимчасовим президентом.

Як повідомлялось раніше, Франція визнає лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим президентом, якщо Ніколас Мадуро не оголосить проведення дострокових президентських виборів до кінця неділі.

Франція вважає пропозицію Мадуро про проведення дострокових парламентських виборів "фарсом".

У ЄС немає консенсусу щодо визнання легітимності Гуайдо. Як повідомлялось, Італія стала єдиною країною, що на засіданні глав МЗС країн ЄС в Бухаресті заблокувала компромісну пропозицію ЄС щодо визнання президентом Венесуели Хуана Гуайдо.

Водночас Європейський парламент визнав Хуана Гуайдо законним тимчасовим президентом Венесуели і закликав ЄС зробити те ж саме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.