Італія не підписала спільну заяву щодо Венесуели через опір популістів

Понеділок, 28 січня 2019, 11:06

Італія через розбіжності в уряді не підписала спільну заяву Франції, Німеччини, Іспанії та Великої Британії із закликом до нових виборів у Венесуелі.

Про це повідомляє Politico.

Відсутність Рима у спільній заяві, в якій міститься заклик до нових виборів в латиноамериканській країні протягом восьми днів, стала результатом жорсткої опозиції з боку популістського "Руху 5 зірок".

Заступник прем'єр-міністра Італії і лідер "5 зірок" Луїджі Ді Майо відмовився дати прем'єр-міністрові Джузеппе Конте і міністру закордонних справ згоду підписати заяву, незважаючи на тиск з боку уряду.

За даними видання, прем'єр і глава МЗС вмовляли Ді Майо підписати заяву, "щоб уникнути подальшої ізоляції в Європі".

Інший віце-прем'єр і лідер ультраправої "Ліги" Маттео Сальвіні висловив категоричну незгоду з позицією Ді Майо, фактично підтримуючи підхід, запропонований Парижем, Берліном, Мадридом і Лондоном.

"Я сподіваюся, що італійський уряд відпустить цей обережний підхід і підтримає народ Венесуели і його право на нові вибори і демократію", - сказав він.

Офіс прем'єра Італії в результаті опублікував заяву, в якій закликав Венесуелу провести нові вибори, але додав, що "не повинно бути ніяких нав'язувань з боку інших країн".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.