Голова МЗС Люксембургу: Орбану подобається його роль

Понеділок, 4 лютого 2019, 12:35

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн розкритикував підхід угорського уряду до міграційної політики.

Про це пише Euractiv.

"Угорщина бачить себе як вістря Заходу проти ісламу - з колючим дротом, табу на існування біженців і нульовою солідарністю в межах Європейського Союзу", - сказав він.

"Орбану подобається ця роль", - сказав він, посилаючись на відмову угорського прем'єр-міністра від спільної політики ЄС щодо надання притулку.

"Якщо коаліції між Орбаном, Ле Пен і Сальвіні досягнуть успіху незадовго до виборів до Європарламенту, на це не можна буде дивитися байдуже", - додав Ассельборн.

У Віктора Орбана днями заявили, що його партія "Фідес" не приєднається до євроскептичного альянсу, очолюваного Італією, перед травневими виборами до Європарламенту, незважаючи на спільну з віце-прем'єром Італії Маттео Сальвіні антиіммігрантську позицію.

В уряді Угорщини голову МЗС Люксембургу офіційно називали "екстремістом та ідіотом" через подібну критику з його боку, яка звучала й раніше.

Як відомо, нові угорські закони дозволяють правоохоронцям стріляти по мігрантам гумовими кулями і передбачають тюремні терміни для людей, які допомагають їм. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: