Угорський міністр звинуватив ЄС у "лицемірній" політиці щодо Китаю

Субота, 2 лютого 2019, 13:05

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив ЄС у "лицемірній" політиці стосовно Китаю.

Про це повідомляє прес-служба угорського уряду.

"Підхід Європейського союзу до Китаю є лицемірним з огляду на те, що співпраця є загальноєвропейським інтересом, як і той факт, що Центральна Європа повинна розвивати свою інфраструктуру, використовуючи китайські ресурси", - заявив Сійярто 1 лютого під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бухаресті.

Європейський союз поставив відносини між ЄС і Китаєм на порядок денний засідання.

"Ключове значення має співпраця з китайцями, адже якщо ЄС не зможе співпрацювати з Китаєм, то найновіші технологічні рішення стануть недоступними для нас у кількох галузях промисловості, а це означатиме зниження європейської конкурентоспроможності", - сказав Сійярто.

За словами міністра закордонних справ Угорщини, торгівельний потік між ЄС і Китаєм збільшився майже на 30% протягом одного року і торік наблизився до 600 млрд євро. При цьому найбільший обсяг торгівлі реалізується Німеччиною, Францією, Італією, Британією та Нідерландами - державами, що найгучніше висловлюють критику Китаю, зазначив дипломат.

"Сійярто також критикував Брюссель за гальмування європейської інтеграції країн Західних Балкан, називаючи неприйнятним те, що Європейська Комісія не хоче приєднання Балкан до 2025 року, незважаючи на те, що це стосується економічних та безпекових інтересів Європи", - повідомили у прес-службі міністра.

У Єврокомісії переконані, що китайські компанії виробляють чіпи, які можуть бути використані "для отримання наших секретів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.