Німецький уряд проведе секретну сесію щодо Huawei - ЗМІ

Середа, 6 лютого 2019, 09:35

Німецький кабінет міністрів 6 лютого проведе секретне засідання для обговорення захисних заходів з приводу можливої участі китайської компанії Huawei Technologies в будівництві 5G-мережі в Німеччині.

Про це пише Handelsblatt.

Зустріч у середу зосереджуватиметься на тому, чи достатньо заходів безпеки, підготовлених Федеральним мережевим агентством та агентством з кіберзахисту (BSI), а також правил сертифікації та договору з Китаєм про неприпустимість шпигунcтва, для того, щоб безпека мобільних мереж 5G була гарантованою, йдеться у матеріалі.

Засідання, яке відбудеться після чергового засідання кабінету міністрів і в якому візьмуть участь німецькі міністри закордонних справ, внутрішніх справ, економіки, фінансів і транспорту, розгляне заходи, запропоновані минулого тижня компанією Deutsche Telekom для захисту національної безпеки.

У вівторок канцлер Ангела Меркель заявила, що Німеччині потрібні гарантії того, що Huawei не буде передавати дані китайському уряду до того, як постачальник телекомунікаційного обладнання зможе брати участь у створенні німецької мережі 5G.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.