У ЄС підтримали гея-прем'єра Люксембургу за його докір арабським країнам про права ЛГБТ

П'ятниця, 1 березня 2019, 09:22

Кілька високопоставлених європейських політиків підтримали прем'єр-міністра Люксембургу Ксав'є Беттеля в четвер, 28 лютого, після того, як він сказав арабським лідерам, що він гей і може бути засуджений до смертної кари в деяких з їхніх країн.

Про це повідомляє видання Euractiv.

На дводенному саміті у Шарм-ель-Шейху Беттель заявив арабським учасникам, що "він одружений з чоловіком" і міг би бути страченим за це в деяких арабських країнах. У декого це викликало "крижане мовчання", у інших – "безмовну радість", повідомляють ЗМІ.

Коментуючи цю історію, Беттель згодом у Twitter написав, що "не сказати нічого не було для нього варіантом".

Правоцентристський політик Беттель став першим лідером Європейського союзу, який вступив у одностатевий шлюб. У 2015 році він одружився зі своїм партнером Готьє Дестене, бельгійським архітектором.

Європейські політики підтримали крок Беттеля на саміті. "Людина честі. Спасибі, Ксав'є Беттель", - написав у Twitter міністр у європейських справах Німеччини Міхаель Рот в четвер.

"Велика повага Ксав’є Беттелю за його сміливість відкрито говорити про права геїв на саміті арабсько-європейському саміті", - написав у Twitter міністр фінансів Данії Крістіан Йенсен.

Кілька країн Близького Сходу все ще засуджують людей до смертної кари за гомосексуалізм, в тому числі Саудівська Аравія і Об'єднані Арабські Емірати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.