У парламенті Британії прогнозують нові вибори у разі провалу Brexit-угоди

Вівторок, 12 березня 2019, 17:35

Консервативний депутат Чарльз Волкер вважає, якщо угода прем'єр-міністра про Brexit знову провалиться у парламенті, країну чекають нові вибори.

Про це депутат заявив у коментарі BBC.

"Якщо угода не пройде сьогодні ввечері, то, я думаю, повинні відбутися загальні вибори. Тому що цей парламент неспроможний ухвалювати рішення", - сказав Волкер.

"Нас обрали, щоб ми приймали рішення. Нас обрали, щоб інколи ми приймали недосконалі рішення, тому що досконалість часто є ілюзією. І якщо ми не зможемо сьогодні прийняти рішення, щоб покинути ЄС на умовах, про які домовилася прем’єр-міністр, тоді я не бачу, як цей уряд може продовжувати роботу", - зазначив депутат.

Його заява пролунала після оприлюднення висновку генпрокурора Британії, що ризики в угоді про Brexit залишаються незмінними.

Нагадаємо, у вівторок британська Палата громад проведе голосування щодо угоди про Brexit. Однак багато депутатів стверджують, що юридичні гарантії щодо "бекстопу" (план щодо Північної Ірландії. – Ред.), про які домовилися Мей і Юнкер, не знімають усіх ризиків, а лише зменшують їх, що не дозволяє безумовно підтримати угоду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: