Меркель: ЄС зробив остаточні пропозиції щодо Brexit

Вівторок, 12 березня 2019, 18:49

Європейський Союз зробив Великій Британії далекосяжні пропозиції щодо угоди про Brexit, щоб полегшити її занепокоєння, і це була остання пропозиція.

Про це заявила канцлера Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції з прем'єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем, повідомляє Reuters.

"Сьогодні важливий день. Були зроблені чіткі, далекосяжні пропозиції, які враховують занепокоєння Британії і які прагнуть знайти відповіді на них", - сказала Меркель, додавши, що вона хоче впорядкований Brexit і британський парламент тепер має прийняти своє рішення.

"Я вважаю, що тиск ззовні не є правильним інструментом для переконання людей", - додала Меркель, зазначивши, що ЄС зробив подальший - і остаточний - крок для Британії.

"Ми прямо підтримуємо цей крок. Але це не тиск, а партнерство, коли намагаються захистити власні інтереси та інтереси інших, щоб знайти рішення", - сказала вона.

Меркель заявила, що будь-яке рішення про можливе відтермінування Brexit буде прийматися після того, як проголосує британський парламент.

Нагадаємо, у вівторок британська Палата громад проведе голосування щодо угоди про Brexit, але є велика ймовірність, що депутати знову проголосують проти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: