Британія відхилила план ЄС щодо ірландського кордону в угоді про Brexit - ЗМІ

Понеділок, 11 березня 2019, 17:49

Євросоюз і Велика Британія в суботу були близькі до закриття угоди про Brexit, але Лондон в результаті відхилив пропозицію Єврокомісії щодо ірландського кордону.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Посли 27 країн ЄС в Брюсселі в понеділок провели зустріч за закритими дверима, на якій були проінформовані, що "переговірні групи були близькі до угоди".

"Але в підсумку прем'єр-міністр Мей не змогла переконати свій кабінет, про що вона сказала президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру під час їхньої телефонної розмови в неділю ввечері", - сказав співрозмовник агентства.

Посли також повідомили, що 27 національних лідерів ЄС обговорять питання про Brexit в Брюсселі 21 березня без Терези Мей і не повинні вступати в прямі переговори з британським лідером на дводенному саміті.

Сьогодні стало відомо, що Мей в понеділок увечері може відправитися до Страсбурга для зустрічі з Юнкером. Лондон поки не підтвердив цю інформацію.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit 12 березня. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.