Європарламент: Росія – головне джерело дезінформації в Європі

Середа, 13 березня 2019, 15:28

Європейський парламент у середу ухвалив резолюцію, яка визнає Росію головним джерелом дезінформації в Європі, поряд з Китаєм, Іраном і Північною Кореєю.

Документ схвалили 489 голосами, проти виступили 148 депутатів, 30 утрималися, повідомляє прес-служба парламенту.

Європарламент рішуче засудив дедалі агресивніші дії Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї, "які прагнуть підірвати основи і принципи європейських демократій, а також суверенітет усіх країн Східного партнерства".

Зважаючи на останні зусилля ЄС щодо протидії ворожій пропаганді третіх країн, депутати Європарламенту закликають держави-члени розглянути розробку надійної правової бази як на рівні ЄС, так і на міжнародному рівні, для подолання гібридних загроз.

У резолюції депутати закликають "підвищити обізнаність про російські кампанії з дезінформації, оскільки це є головним джерелом дезінформації в Європі".

Депутати Європарламенту закликають ЄС розширити свою оперативну група зі стратегічних комунікацій (East Stratcom Task Force), створену у 2015 році, у повноцінну структуру в рамках Європейської служби зовнішніх дій, щоб вирішити проблему з ворожою пропагандою Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.