Посольство РФ оцінило звіт розвідки Естонії про ризики російського нападу

Четвер, 14 березня 2019, 14:49

Посольство Росії в Естонії заявило, що опублікований цього тижня щорічник Департаменту зовнішньої розвідки "обслуговує чужі геополітичні амбіції на шкоду національним інтересам".

Про це пише ERR.

"Якщо абстрагуватися від відомчого логотипу на документі, то згаданий опус цілком можна було б прийняти за зброшуровану добірку антиросійських "страшилок" із західної преси, якою естонські укладачі, мабуть, і займалися весь рік", - заявили дипломати РФ.

"В результаті був сфабрикований важко засвоюваний "вінегрет "з інсинуацій, перекручувань фактів, тенденційних оцінок і відвертого наклепу, замішаний на густій русофобії", - йдеться в фіційному коментарі посольства РФ в Таллінні.

Естонська розвідка попередила, що якщо станеться щось несподіване з президентом Білорусі Александром Лукашенком або його режимом, то Росія швидко вдасться до військового втручання, щоб не допустити перетворення Білорусі в прозахідну демократичну державу.

За оцінкою Департаменту зовнішньої розвідки, саме країни Балтії є тією частиною НАТО, на яку Росії в умовах потенційної кризи найпростіше напасти, щоб змінити в сприятливому для себе напрямку військовий баланс сил в регіоні Балтійського моря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.