У ЄС кажуть, що терміни підписання з Україною угоди про "відкрите небо" не встановлені

П'ятниця, 15 березня 2019, 14:41

У Європейському Союзі поки що не знають, коли буде підписано договір про спільний авіаційний простір з Україною.

Про це заявив голова делегації з кооперації України з ЄС Штефан Шлеунінг, пише УНІАН.

"Ми поки що не знаємо. Це політичний процес, і ми сподіваємося, що результати будуть скоро. Побачимо. Цей процес триває. Ми сподіваємося, це буде якомога швидше, але я не можу сказати точної дати", - зазначив він.

Водночас керівник команди експертів проекту SAFER-U Кахі Кваташідзе наголосив, що навіть після підписання угоди про "відкрите небо" Україні потрібен перехідний період.

"Не треба думати, що одразу після підписання, завтра все працюватиме. Треба пройти перехідний період. Імплементувати всі регуляції, навчити людей і все сертифікувати. Наприклад, Грузія після підписання досі продовжує здійснювати заходи щодо відповідності з ЄС", - зазначив він.

У грудні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що розраховує на підписання угоди про "відкрите небо" з Європейським Союзом наступного дня після Brexit, тобто 30 березня 2019-го.

Раніше в українському уряді заявляли, що Україна і ЄС можуть вийти на підписання угоди про спільний авіапростір, необхідної лоукостерам, вже в квітні наступного року.

Європейський спільний авіаційний простір (САП) – двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносин у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використання повітряного простору.

Переговори про САП з Україною завершилися в 2013 році, та підписання угоди заблоковане через конфлікт між Великою Британією та Іспанією щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.