Партії влади в Німеччині обговорили "російський слід" у підпалі спілки угорців в Ужгороді

Середа, 20 березня 2019, 15:30

Фракція німецького правлячого союзу ХДС/ХСС Бундестагу у середу провела слухання щодо російського сліду у нападі на Товариство угорської культури в Ужгороді, який стався в лютому минулого року.

Про це у своєму Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.  

"У фракції ХДС/ХСС Бундестагу відбулися слухання щодо російського сліду у резонансному нападі на Товариство угорської культури в Ужгороді 4.2.2018 року. Наглядно розставив усі крапки над "і". Чекаємо продовження - можливо навіть у сесійному залі німецького парламенту", - повідомив дипломат.

Нагадаємо, прокуратура Берліна відкрила провадження про підбурення до підпалу з обтяжливими обставинами проти німецького журналіста Мануеля Оксенрайтера. Йдеться про підпал приміщення спілки угорців в Ужгороді в лютому 2018 року.

Оксенрайтер працював консультантом депутата німецького парламенту від ультраправої "Альтернативи для Німеччини" Маркуса Фронмаєра. 

Подвійну атаку на спілку угорців в Ужгороді організувала ФСБ – Москаль

За даним ЗМІ, Оксенрайтер неодноразово зустрічався з російським пропагандистом Александром Дугіним, відомим своїми ультраправими поглядами. Зокрема вони співпрацювали у центрі Katehon, де головою наглядової ради є російський мільярдер Костянтин Малофєєв, відомий тим, що фінансово підтримує сепаратистів на сході України. Саме через фінансову підтримку проросійських бойовиків він перебуває у санкційних списках ЄС.

Оксенрайтер є редактором правого німецького журналу Zuerst! (Насамперед!), протягом останніх п'яти років часто виступав у російських державних засобах масової інформації, висловлюючи підтримку проросійським бойовикам на Донбасі.

Громадянин Польщі, якого звинувачують у причетності до підпалу будинку спілки угорців, заявив у суді, що отримав вказівки щодо нападу саме від німецького журналіста.

Читайте також: "Теракт на 5 держав та Польська фаланга Путіна: хто стоїть за підпалом спілки угорців в Ужгороді"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.