ЗМІ: Європейська народна партія планує заморозити всі права партії Орбана

Середа, 20 березня 2019, 17:34

Лідери консервативної Європейської народної партії, яка є найбільшою силою у Європарламенті, розглядають позбавлення партії угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана "Фідес" всіх членських прав.

Про це свідчить проект документа, який є у розпорядженні видання Politico.

Згідно з документом, головування ЄНП висунуло ідею створити "Оціночний комітет" під керівництвом колишнього президента Європейської ради Германа Ван Ромпея. Комітет повинен контролювати дотримання угорською стороною цінностей ЄНП. На цей період всі права партії як члена будуть заморожені.

Орбан вибачився перед ЄНП

Документ, який все ще може зазнати змін, буде представлений лідерам партій і делегатам на політичних зборах ЄНП в Брюсселі пізніше в середу. Після представлення пропозиції зібрання ЄНП проголосує за неї.

"Фідес" втратить всі права в якості члена партії. "Фідес" втратить право голосу на всіх партійних зборах ... а також право висувати кандидатів на посади… Рішення набуде чинності негайно", - йдеться в документі.

Орбан допустив вихід з ЄНП і союз із партією влади Польщі

Раніше у середу керівник офісу угорського прем’єра Гергей Гуйяш заявив державним угорським ЗМІ, що "Фідес" негайно покине ЄНП, якщо її членство буде призупинено. Проте він також сказав, якщо членство не буде офіціно припинено, і буде створено раду для розгляду цього питання, партія залишиться в ЄНП і добровільно утримається від участі в її діяльності.

13 консервативних партій вимагали виключити партію Орбана через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.