У Німеччині критикують компроміс ЄНП щодо партії прем’єра Угорщини

Четвер, 21 березня 2019, 12:42

Представники Соціал-демократичної партії Німеччини і партії "Зелені" вважають проявом слабкості рішення про тимчасове призупинення членства "Фідес" в Європейській народній партії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Генеральний секретар СДПН Ларс Клінгбайль заявив, що дане рішення не стосується ані Європи, ані демократії, а є лише "брудною домовленістю у передвиборчій кампанії", маючи на увазі майбутні вибори до Європарламенту.

Кандидатка до Європарламенту від партії "Зелених" Ска Келлер сказала, що ЄНП і не планувала назавжди виключати партію угорського прем’єра Віктора Орбана.

"Відданість демократії і громадянським правам виглядає інакше. Довіра теж", - сказала вона, додавши, що кандидат на посаду президента Єврокомісії Манфред Вебер "продовжуватиме втрачати довіру доти, доки захищатиме "Фідес".

Ультиматум для Орбана: чим завершиться конфлікт Угорщини з найбільшою партією ЄС

Зазначимо, що партія "Фідес" не вийшла зі складу Європейської народної партії, хоча Орбан погрожував таким розвитком подій.

Нагадаємо, 13 консервативних партій вимагали виключити партію Орбана через кампанію угорського уряду проти міграційної політики ЄС.

В рамках кампанії угорського уряду по всій країні розмістили рекламні щити, які звинувачували президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса в змові з метою знищити європейську цивілізацію шляхом збільшення кількості мусульман.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.