Мігранти захопили судно в Середземному морі – військові взяли його під контроль

Четвер, 28 березня 2019, 08:59

Збройні сили Мальти повідомили, що вони взяли під контроль танкер, який раніше захопили врятовані біля лівійського узбережжя у Середземному морі мігранти.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Танкер Elhiblu врятував біля лівійського берега Середземного моря 108 мігрантів (за деякими даними – близько 120) і спробував переправити їх назад до Лівії. Однак мігранти, зрозумівши, що їх повертають назад, змусили команду судна скерувати його у напрямку Європи.

Збройні сили Мальти повідомили, що контроль над судном повернули капітану. Тепер танкер під супроводом мальтійських військових прямує до Мальти, де мігрантів передадуть в руки поліції для проведення розслідування.

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні назвав інцидент "першим піратством мігрантів у відкритому морі".

Італія: водій підпалив шкільний автобус, щоб спинити смерті мігрантів у морі

Нагадаємо, у вівторок Євросоюз оголосив про припинення військово-морської операції "Софія" біля берегів Лівії, організованої для боротьби з контрабандистами і порятунку біженців. Це трапилось тому, що держави-члени не домовилися про нову систему розподілу врятованих в морі мігрантів.

Продовження операції не вдалося узгодити через спротив Італії, яка заявила, що більше не буде приймати врятованих на морі мігрантів.

Операція "Софія" надалі проводитиме спостереження за діяльністю перевізників нелегальних мігрантів лише з повітря, також збережеться частина програми, яка передбачає навчання лівійської берегової охорони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: