Німеччина затвердила продаж зброї саудитам на 400 млн євро попри ембарго

Четвер, 28 березня 2019, 12:43

Уряд Німеччини схвалив постачання озброєнь підтримуваним Саудівською Аравією силам в Ємені на суму близько 400 мільйонів євро, незважаючи на часткову заборону на експорт.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DPA.

Депутат від партії "Зелені" Омід Нуріпур подав запит до уряду щодо постачань озброєння, і йому відповіли, що було видано 208 дозволів.

Німецький уряд погодився заборонити продаж озброєнь країнам, які беруть участь у конфлікті в Ємені, у березні 2018 року, але дозволив виконувати існуючі контракти.

Після вбивства в жовтні саудівського журналіста Джамала Хашоггі, Берлін також заблокував раніше затверджені продажі. Термін заборони сплив у середині січня.

Єврокомісія внесла Саудівську Аравію до чорного списку "брудних грошей"

Питання заборони імпорту спричинило розкол у німецькому уряді. Консервативні християнські демократи Ангели Меркель та їхні баварські союзники хочуть зняти обмеження, вказуючи на труднощі, з якими стикаються німецькі союзники.

Фінляндія і Данія також вирішили призупинити видачу дозволів на експорт зброї та військової техніки в Саудівську Аравію у зв’язку зі справою Хашоггі, а також ситуацією в Ємені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.