США перенесли консульство для палестинців до посольства в Єрусалимі

Понеділок, 4 березня 2019, 12:59

Сполучені Штати об'єднали генеральне консульство, що обслуговує палестинців, з новим посольством країни у Єрусалимі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного департаменту США.

"4 березня 2019 року генеральне консульство США в Єрусалимі об'єднається з посольством США в Єрусалимі, щоб сформувати єдину дипломатичну місію. Цей крок слідує за повідомленням держсекретаря Майка Помпео від 18 жовтня 2018 року, що обидві місії та команди будуть об'єднані", - йдеться у повідомленні.

У заяві наголошується, що це рішення не означає зміну зовнішньополітичного курсу Вашингтона щодо Єрусалиму, Західного берега або сектора Гази.

"Сполучені Штати не займають певної позиції в питанні щодо статус кордонів. Конкретні межі суверенітету Ізраїлю в Єрусалимі повністю є предметом переговорів між сторонами щодо остаточного статусу", - зазначили у Держдепі.

У Єрусалимі на тлі протестів відкрили посольство США, перенесене з Тель-Авіва

Нагадаємо, у травні 2018 року США перенесли своє ізраїльське посольство з Тель-Авіва до Єрусалима попри гучну критику переважної більшості країн.

Раніше США вирішили закрити офіс Організації визволення Палестини у Вашингтоні, оскільки він не сприяв переговорам з Ізраїлем.

Вашингтон також вирішив припинити фінансування Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (UNRWA) та скасував виділення Палестинським територіям допомоги на суму $200 мільйонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.