Brexit: у Британії заявили про "позитивні сигнали" з Брюсселя

Вівторок, 5 березня 2019, 18:19

Велика Британія готова проявити гнучкість в питанні вирішення проблеми, пов'язаної з кордоном Північної Ірландії в рамках переговорів про угоду з ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Джеремі Хант, повідомляє Guardian.

За словами Ханта, європейські лідери подають "позитивні сигнали" у зв'язку зі спробами Терези Мей отримати поступки, з тим щоб мати підтримку для угоди в Палаті громад наступного тижня.

"Сигнали, які ми отримуємо, досить позитивні. Я не хочу перебільшувати їх, тому що я все ще думаю, що є багато роботи, але я думаю, вони розуміють, що ми щирі", - сказав Хант.

Його заява була зроблена у зв'язку з тим, що генеральний прокурор Джеффрі Кокс і секретар з питань Brexit Стівен Барклай у вівторок провели нові переговори в Брюсселі.

"Вони починають розуміти, що ми можемо отримати більшість в парламенті, тому що вони бачать сигнали, що виходять від людей, які раніше проголосували проти угоди", - сказав міністр.

Відповідаючи на питання про те, чи наполягає як і раніше Британія на тимчасовому обмеженні "запасного механізму" для ірландського кордону, Хант відповів, що найважливішою проблемою є уникнення його нескінченної дії.

"Це може означати роль справедливого арбітражного механізму", - сказав він.

Як відомо, Британія повинна покинути ЄС 29 березня. Депутати минулого місяця відхилили угоду Терези Мей про Brexit 230 голосами.

Мей вважає, що більшість депутатів, які проголосували проти її угоди, підтримають її, якщо їй вдасться домогтися змін, які не дозволять Британії залишатись прив'язаною до митних правил ЄС на невизначений термін.

Вона пообіцяла депутатам ще одне голосування щодо її угоди до 12 березня. Якщо документ не підтримають, то депутати проголосують щодо виходу країни з ЄС без угоди, а потім, до 14 березня, відбудеться голосування, чи не слід чи відкласти Brexit на короткий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.