У ЄС домовились про правила боротьби із "зеленим відмиванням"

Четвер, 7 березня 2019, 10:59

У Євросоюзі досягли згоди щодо нового закону, який вимагає у керуючих активами, страховиків і пенсійних фондів розкривати екологічні ризики у їхніх інвестиціях.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Закон покликаний стимулювати "зелені" інвестиції і приборкати "зелене відмивання" - практику, за якої компанії заявляють, що вони є більш екологічними, ніж вони є насправді.

Угода, досягнута урядами ЄС і євродепутатами, також запровадить нові вимоги прозорості щодо соціальних наслідків інвестиційних рішень.

"ЄС сьогодні створює систему прозорості, аби гарантувати, що інвестори добре поінформовані про екологічні та соціальні наслідки їхніх інвестицій", - сказав Еуджен Теодоровічі, міністр фінансів Румунії, яка зараз головує в ЄС.

До набуття чинності нового закону необхідно ще кілька заключних процедурних кроків. Закон встановлює єдині правила про те, як фінансові компанії повинні інформувати інвесторів про екологічні і соціальних ризики та можливості, пов'язані з інвестиціями.

Фінансові менеджери повинні будуть розкривати, наприклад, інформацію про інвестиції в активи, які можуть забруднювати воду або завдавати шкоди біорізноманіттю.

Нові правила є частиною пакету заходів, покликаних допомогти ЄС досягти поставлених цілей з протидії глобальному потеплінню. В рамках цього пакету держави-члени ЄС і депутати також ведуть переговори про створення єдиної системи класифікації стійкої економічної діяльності, в якій будуть визначені критерії для позначення інвестицій як "зелених".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: