Тереза Мей: якщо угоди не буде, Британія може ніколи не вийти з ЄС

П'ятниця, 8 березня 2019, 15:42

За 21 день до запланованого Brexit прем’єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, якщо парламент відхилить її угоду про вихід наступного тижня, Британія може ніколи не вийти з Європейського союзу.

Про це повідомляє Evening Standard.

Наступного вівторка Палата громад повинна провести друге голосування щодо угоди Мей про Brexit. У сьогоднішній промові в Грімсбі Мей застерегла: "Ніхто не знає", що відбудеться, якщо парламентарі відхилять її угоду.

"Наступного тижня у парламентарів у Вестмінстері буде вирішальний вибір: підтримати угоду про Brexit або відмовитися від неї. Підтримайте її, і Велика Британія покине Європейський союз. Відхиліть її - і ніхто не знає, що трапиться", - сказала Тереза Мей.

"Ми можемо не залишити ЄС протягом багатьох місяців, ми можемо піти без відповідного захисту, що надається угодою. Аби ми можемо взагалі ніколи не вийти", - додала вона.

Мей також закликала ЄС надати ще один поштовх, щоб вийти із глухого кута, який склався довкола митного контролю між Ірландією та Північною Ірландією.

Напередодні керівництво ЄС дало Лондону 48 годин для того, щоб він представив нові пропозиції для виходу з "глухого кута" щодо Brexit. Європейські чиновники заявили, що працюватимуть усі вихідні без перерви, якщо до вечора п’ятниці отримають "прийнятні ідеї" стосовно "бекстопу" - захисного механізму, який запобігає утворенню жорсткого кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit на наступному тижні. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.