Президент Європарламенту: Brexit можна відкласти максимум до липня

Субота, 9 березня 2019, 10:02

Термін виходу Великої Британії зі складу Європейського союзу може бути перенесений "не більше, ніж на кілька тижнів".

Про це заявив президент Європарламенту Антоніо Таяні виданням німецької медіагрупи Funke.

"Термін може бути відкладено на кілька тижнів максимум - з кінця березня і максимум до початку липня", - сказав Таяні, додавши, що у будь-якому випадку британцям доведеться надати вагомі причини для цього.

Він також підкреслив позицію ЄС, яка полягає в тому, що внесення змін до тексту договору про Brexit є "абсолютно неможливим".

"Нам потрібне гнучке рішення для кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія", - додав Таяні.

Напередодні прем’єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявила, якщо парламент відхилить її угоду про вихід наступного тижня, Британія може ніколи не вийти з Європейського союзу.

Керівництво ЄС дало Лондону 48 годин для того, щоб він представив нові пропозиції для виходу з "глухого кута" щодо Brexit. Європейські чиновники заявили, що працюватимуть усі вихідні без перерви, якщо до вечора п’ятниці отримають "прийнятні ідеї" стосовно "бекстопу" - захисного механізму, який запобігає утворенню жорсткого кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit на наступному тижні. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відтермінування Brexit після запланованої дати 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.