Спецслужби ЄС розповіли про тактику РФ із впливу на вибори до Європарламенту

Субота, 13 квітня 2019, 16:31

Спецслужби Європейського союзу здійснюють моніторинг зусиль Росії щодо впливу на вибори до Європарламенту, які стартують 23 травня.

Про це, як передає "Європейська правда", 13 квітня пише DPA з посиланням на останні звіти спецслужб.

Зусилля Москви зосереджені на використанні соцмереж та медіа, що підтримуються державою, як-от RТ, для підтримки дружніх до Росії і критичних до ЄС партій, повідомляють спецслужби.

Не стратегічний партнер: Європарламент схвалив резолюцію про майбутні відносини ЄС з РФ

Зокрема РФ націлена на молодих людей. У деяких випадках мета полягає в тому, щоб просто посіяти сумніви щодо важливості Європейського парламенту і зменшити явку на виборах, які заплановані на 23-26 травня.

Високопоставлені представники розвідки підкреслили, що зусилля Росії на сьогодні є менш помітними, ніж ті, що були докладені на президентських виборах у США у 2016 році або на французьких виборах у травні 2017 року. У Франції російські кошти використовувалися на підтримку ультраправої популістської кандидати Марін Ле Пен.

Російський уряд категорично відкинув звинувачення і каже, що Росія не прагне впливати на вибори в ЄС, а також не має таких намірів на інших виборах.

Раніше повідомлялося, що Москва фінансує в Берліні нові пропагандистські ЗМІ, націлені на екологів і лівих, намагаючись підірвати авторитет Сполучених Штатів та всього Заходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.