Канцлер Австрії розкритикував коаліційних партнерів за "вкрай расистський" вірш про щурів

Понеділок, 22 квітня 2019, 20:31

Австрійський канцлер Себастьян Курц зажадав пояснень від своїх ультраправих партнерів по коаліції через "огидний" і "вкрай расистський" вірш, що порівнює людей зі щурами.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Місцева філія ультраправої Партії свободи (FPÖ), молодшого коаліційного партнера партії Курца, під час великодніх свят опублікувала вірш під назвою "Die Stadtratte" ("Міський щур") у партійній газеті в Браунау-на-Інні - батьківщині Адольфа Гітлера.

"Так само, як ми живемо тут, повинні жити й інші щурі, які як гості або мігранти приймають наш спосіб життя, або [вони повинні] швидко поспішати геть", - звучить вірш. У ньому також сказано, що "якщо ви змішали дві культури (з благородною метою), це наче ви їх знищили".

Курц назвав вірш "огидним, нелюдським і вкрай расистським" і заявив, що таким словам "немає місця в Верхній Австрії та в цілій країні".

Він додав, що місцева партійна філія FPÖ повинна "негайно і однозначно дистанціюватися і прояснити" вірш.

Facebook заблокував сторінки британських ультраправих лідерів і груп

За даними Der Standard, вірш написав політик FPÖ Крістіан Шілчер, віце-мер Браунау-на-Інні, який сказав, що він хотів, щоб його текст "провокував", але не мав наміру ображати когось.

"Я просто хотів описати зміни, з точки зору тварини, яка спостерігає за містом знизу, яке я і інші цілком справедливо критикуємо", - сказав Шілчер.

Ультраправа "Австрійська партія свободи" з грудня 2017 року є членом коаліційного уряду в Австрії. У грудні 2016 року партія підписала 5-річний контракт про співпрацю з путінською "Єдиною Росією". Члени партії неодноразово заявляли про необхідність скасування санкцій проти РФ, а також незаконно відвідували анексований Росією Крим.

Низка країн обмежила обмін розвідданими з Австрією через проросійську позицію FPÖ.

Також нещодавно чоловік, звинувачений у вбивстві 50 осіб в мечетях у Крайстчерчі, Нова Зеландія, пожертвував гроші на ультраправий Ідентаристський рух Австрії, який вважають пов'язаним з FPÖ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: