Глава МЗС Угорщини розкритикував закон про мову, покладає надії на Зеленського

Четвер, 25 квітня 2019, 18:22

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав неприйнятним ухвалений у четвер Верховною радою закон про мову.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Hirado.

Сійярто наголосив, що український закон про мову порушує права угорської меншини і відображає бачення президента Петра Порошенка, який, за словами угорського міністра, просував анти угорську політику.

"Однак українські виборці переважною більшістю вибрали іншого президента, Володимира Зеленського, і покінчили з ерою Порошенка" - сказав Сійярто.

"Ми сподіваємося, що на основі взаємної поваги і бажання знайти рішення ми зможемо прояснити ситуацію з законами, що зачіпають права угорської громади, з новим, обраним переважною більшістю президентом", - заявив міністр.

США очікують на вирішення суперечки між Україною та Угорщиною

За його словами, перші заяви обраного  українського президента дають привід для надії.

"Наша мета повернути дружбу між Угорщиною і Україною , і результати останніх  президентських виборів в Україні дають нам деяку надію", - сказав Петер Сійярто.

Нагадаємо, закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який сьогодні ухвалила Верховна рада, містить рекомендації Венеціанської комісії щодо врахування інтересів національних меншин відповідно до міжнародних зобов’язань України.

Як відомо, Угорщина також незадоволена ухваленим законом про освіту і звинуватила Україну в недотриманні прав меншин та оголосила про блокаду європейських та євроатлантичних прагнень України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.