Порошенко погодив Річну національну програму Україна-НАТО

Четвер, 4 квітня 2019, 14:22

Президент України Петро Порошенко погодив Річну національну програму Україна-НАТО - план стратегічних реформ, необхідних для забезпечення системної підготовки України до членства в Альянсу.

Про це президент повідомив у четвер, інформує "Європейська правда".

Порошенко відзначив, що Україна вже сьогодні готова взяти на себе довгоочікувані зобов’язання та розпочати виконання Плану дій щодо членства в НАТО.

Від "Зе" до Порошенка: що думають команди кандидатів про НАТО, ЄС, Донбас та реформи

"Вірю, що лондонський саміт НАТО є саме тією нагодою, коли союзники гідно оцінять внесок України в захист євроатлантичної спільноти і розпочнуть практичну дискусію щодо надання нашій державі ПДЧ. З вірою у це сьогодні  підписую чергову Річну національну програму зміцнення партнерства між Україною і НАТО", - повідомив президент у своєму Twitter.

"Ми не плануємо зупинятися. Ми будемо впевнено рухатися далі. Альтернативи НАТО та ЄС для України немає", - додав президент України.

Порошенко чекає, що Україна вступить в НАТО після Північної Македонії

Нагадаємо, уряд схвалив Річну національну програму Україна-НАТО 30 січня. Програма є планом стратегічних реформ та інших заходів, необхідних для забезпечення ефективної, цілеспрямованої та системної підготовки України до членства в НАТО.

Як відомо, Петро Порошенко обіцяє в разі перемоги підняти питання ПДЧ для України в грудні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: