Майкл Щур провів відкритий урок про Європу для кількох тисяч школярів

Середа, 15 травня 2019, 14:30

Український тележурналіст Роман Вінтонів, відомий за гумористичним образом Майкла Щура, провів для тисяч українських школярів відкритий онлайн-урок "Європа починається з тебе".

Як повідомляє "Європейська правда", про це проінформували у прес-службі Офісу віце-прем'єр-міністра України з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Участь у відкритому уроці взяли старшокласники із понад 2 тисяч українських шкіл. В інтернеті урок подивилися 8 тисяч користувачів.

Колишня речниця Кучми перемогла у тендерах на проведення інформкампаній про ЄС і НАТО

Віртуальний урок відкрила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона звернулась до дітей: "Сьогодні ЄС – це простір, де люди живуть у демократії, у повазі до верховенства права та прав кожної окремої людини".

Під час уроку Майкл Щур зазначив, що сила ЄС полягає у безбар’єрності - як фізичній, так і ментальній. За його словами, йдеться не тільки про можливість безперешкодно перетинати кордони, а й про вміння сприймати інших, відмінних від нас людей.

"Ці бар’єри заважають нам бути сильними, отримувати більші прибутки, кращі знання, винаходити нові круті речі. Що менше бар’єрів між нами, то ми сильніші. Саме тому безбар’єрність є однією з базових європейських цінностей – "ми відкриті для всіх, але ви маєте дотримуватись правил", – зауважив Майкл Щур.

У тендерах щодо інформкампаній про ЄС і НАТО змінюють переможців

Всеукраїнський онлайн-урок "Європа починається з тебе" проводився вперше в Україні. Його мета – розповісти учням про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні.

Організатори заходу – Міністерство освіти та науки, Мінінформполітики, Офіс віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, проект ЄС "Association4U" та "Google Україна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.