Суд у Польщі посилив вирок за "голу акцію" і вбивство вівці біля Аушвіца

Вівторок, 21 травня 2019, 10:58

У вівторок окружний суд в Кракові засудив до одного року і восьми місяців в’язниці за образу місця пам’яті Аушвіца двох організаторів акції, під час якої її учасники роздяглися біля воріт колишнього нацистського табору та вбили вівцю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Polskie Radio 24.

Справа стосується подій 2017 року, коли дюжина молодих людей роздягалися догола перед головними воротами колишнього нацистського табору і вбили вівцю. Біля воріт вони повішали аркуш зі словом "Любов".

Німецькі репери через скандал з антисемітизмом поїдуть у Аушвіц

Молоді люди стверджували, що це був антивоєнний протест, виражений у такий спосіб.  Вони пояснили, що їхньою метою було не образити місце пам'яті, а привернути увагу до проблеми насильства.

Суд першої інстанції засудиводного організатора до півтора року позбавлення волі, іншого - до року і двох місяців. Обвинувачені оскаржили вирок суду першої інстанції, тому суд другої інстанції взявся за справу.

Краківський окружний суд посилив вирок і засудив двох головних організаторів до одного року і восьми місяців позбавлення волі. Їм також заборонили заводити тварин кілька років. Інших обвинувачених засудили до штрафів у розмірі 7,5 тисяч злотих. Серед них - поляки, білоруси та громадянин Німеччини. Вирок у справі остаточний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: