Орбан відреагував на скандальне відео з екс-віце-канцлером Австрії і росіянкою

П'ятниця, 24 травня 2019, 10:14

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан дистанціювався від колишнього віце-канцлера Австрії, екс-лідера ультраправих Гайнца-Крістіана Штрахе, у скандалі з відео з росіянкою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у інтерв’ю німецькому таблоїду Bild.

"Те, що сказав Штрахе, неприпустимо", - сказав Віктор Орбан виданню.

В Австрії після скандалу призначили уряд меншості

"Найважливіше для політика - це довіра людей. Штрахе був борцем сам по собі, але він втратив довіру людей", - додав угорський прем'єр.

В цілому Орбан не хотів втручатися у внутрішню політику Австрії, заявивши, що "рішення повинні ухвалити австрійські виборці", хоча кілька днів тому він з сарказмом прокоментував справу Ібіци.

"Наші австрійські друзі не приїдуть до нас, тому що у них почався незвичайний сезон полювання", - сказав він після того, як колишній міністр транспорту Норберт Гофер скасував візит до Угорщини через урядову кризу.

З уряду Австрії звільнили всіх ультраправих міністрів крім глави МЗС

На скандальному відео з Ібіци, де зафіксовано зустріч Штрахе з росіянкою та обговорення підтримки австрійських ультраправих на виборах, екс-віце-канцлер неодноразово згадував Віктора Орбана. Зокрема, він говорив, що прагне утворити медійну систему за зразком Угорщини, де більшість медіакомпаній є проурядовими.

Нагадаємо, оприлюднення відео призвело до політичної кризи в Австрії. 19 травня було оголошено про проведення дострокових виборів у вересні через розпад урядової коаліції. Точна дата виборів поки невідома.

Читайте також: "Ібіца, росіянка та тінь Фірташа: як 7 годин відео знищили ультраправих в уряді Австрії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.