Волкер не бачить прогресу у справі розблокування роботи комісії Україна-НАТО

Вівторок, 28 травня 2019, 16:39

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер не бачить прогресу у справі відновлення повноцінної роботи комісії Україна-НАТО, яка зараз блокується Угорщиною.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Волкер заявив під час онлайн-брифінгу у вівторок, 28 травня.

"На жаль, на цей момент ми не бачимо жодного прогресу з цього питання", - сказав Волкер.

Він висловив сподівання, що з обранням президентом Володимира Зеленського, чиєю рідною мовою є російська, буде досягнута домовленість між Угорщиною та Україною щодо національних меншин і їхнього права на освіту рідною мовою.

Водночас Волкер наголосив, що така домовленість повинна передбачати, що громадяни України в офіційній комунікації послуговуватимуться українською мовою.

Клімкін щодо закону про мову: Угорщина свідомо вибрала лінію на конфронтацію

"На мою думку, Угорщина робить помилку, використовуючи НАТО як інструмент тиску у цьому питанні. Перед Україною стоять важливі зовнішні виклики,і це має бути предметом стурбованості всіх союзників, в тому числі Угорщини", - заявив він.

"Я вважаю помилковим блокування зустрічей Україна-НАТО, хоча і підтримую врегулювання проблеми використання меншинами їхньої мови", - додав він.

Нагадаємо, президент Угорщини Янош Адер назвав обнадійливими перші переговори з новим президентом України Володимиром Зеленським.

Крім того, МЗС Угорщини сподівається, що Зеленський змінить закон про українську мову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.