У Брюсселі попередили: узгоджена Мей угода – єдиний варіант для впорядкованого Brexit

Четвер, 30 травня 2019, 13:10

Якщо Британія хоче вийти з ЄС з угодою, то вже узгоджена угода – єдиний варіант, який дозволяє це зробити.

Про це заявив головний переговірник ЄС Мішель Барньє, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Якщо вибір полягає у тому, щоб вийти без угоди - прекрасно. Якщо вибір у тому, щоб залишитися в ЄС - теж прекрасно. Але якщо вибір, як і раніше, полягає в тому, щоб покинути ЄС впорядкованим чином, ця угода є єдиним варіантом", - сказав Барньє.

На тлі того, що  численні претенденти на лідерство у Консервативній партії хочуть відмовитися від запасного механізму щодо Північної Ірландії в угоді про вихід на користь так званих альтернативних домовленостей, Барньє зробив попередження для наступника прем'єрки Терези Мей: підпишіть угоду, і ви можете продовжити альтернативні домовленості після цього, в іншому випадку – вихід без угоди.

"Ми заявляли, що після того, як затвердять угоду про вихід, ми можемо негайно почати роботу над довгостроковим рішенням для ірландського кордону",- сказав Барньє.

Джонсон постане перед судом за звинуваченням в обмані під час кампанії за Brexit

"Ви не можете зробити це негайно. Вам потрібні технології. Для цього потрібна технічна інфраструктура. А це вимагає часу" – додав він.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Джеремі Хант, який претендує на посаду прем'єр-міністра, заявив, що Сполученому Королівству потрібні нова угода з ЄС і нова команда для переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.