США вже у липні можуть ввести санкції проти Туреччини за купівлю С-400 – ЗМІ

Середа, 19 червня 2019, 08:39

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає три пакети санкцій, щоб покарати Туреччину за закупівлю нею російської системи ПРО С-400.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

За даними джерел агентства, найсерйозніший пакет санкцій, який обговорюється чиновниками в Раді національної безпеки США, Держдепартаменті і Міністерстві фінансів США, "розхитає і без того неспокійну економіку Туреччини".

На тлі інформації про санкції турецька ліра зранку середи вже втратила 1,5%.

Зазначається, що на даний момент найбільшу підтримку знайшла ідея запровадження проти декількох компаній в оборонному секторі Туреччини санкцій, передбачених законом CAATSA, який націлений на компанії, що ведуть бізнес з Росією. Такі санкції, за даними агентства, повинні віддалити компанії від американської фінансової системи, що зробить практично неможливою для них покупку американської продукції або продаж своєї продукції на території США.

Туреччина обіцяє контрзаходи у відповідь на санкції США через С-400

За даними джерел, США можуть запровадити санкції вже у липні, як тільки Туреччина почне отримувати компоненти системи С-400.

Сполучені Штати кажуть, що С-400 становлять загрозу для американської програми винищувачів F-35, і сказали Туреччині, що вона буде виключена з цієї програми. Вашингтон також попередив Туреччину про можливі санкції, якщо вона прийме російську систему.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина завершила угоду з Росією і що системи будуть доставлені в липні.

Раніше стало відомо, що США вирішили припинити прийом нових військових пілотів з Туреччини для навчання з пілотування винищувачів F-35 в зв'язку з купівлею Анкарою комплексів С-400.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.