Словаччина наполягає, щоб Могеріні замінив Шефчович

П'ятниця, 21 червня 2019, 11:21

Прем'єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що зробить все для того, щоб віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович обійняв посаду наступного високого представника ЄС з питань зовнішньої політики замість нинішньої головної дипломатки блоку Федеріки Могеріні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Пеллегріні спростував повідомлення, опубліковане газетою Pravda, про те, що він особисто є кандидатом у президенти Європейської ради.

Раніше повідомлялося, що Словаччина та інші держави Вишеградської четвірки (Угорщина, Польща, Чехія) пообіцяли підтримати кандидатуру Мароша Шефчовича на одну з найвищих посад ЄС.

Водночас Угорщина заявила, що серед кандидатів у президенти Єврокомісії, яких можуть підтримати країни Вишеградської четвірки, буде переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє, який є фаворитом президента Франції Еммануеля Макрона.

Після переговорів у п'ятницю серед лідерів ЄС не знайшлося підтримки для жодного з провідних кандидатів. Президент Європейської ради Дональд Туск зазначив, що лідери ЄС погодилися, що для найвищих посад має бути пакет, що відображає різноманітність ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: