У Данії - новий уряд і наймолодша ​​прем'єр-міністр в історії

Середа, 26 червня 2019, 11:00

Соціал-демократ Метта Фредеріксен стала наймолодшою ​​прем'єркою Данії у середу після узгодження підтримки трьох інших лівих партій для формування уряду.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

41-річна Фредеріксен очолить однопартійний уряд меншості за підтримки Соціалістичної народної партії, "Червоно-зеленого альянсу" та Соціал-ліберальної партії.

Лівий опозиційний блок завоював більшість на виборах у Данії 5 червня, припинивши панування колишнього консервативного прем'єр-міністра Ларса Льокке Расмуссена, але Фредеріксен знадобилося три тижні, щоб забезпечити підтримку більшості для своєї нової влади.

 

"З великим задоволенням я можу повідомити, що після трьох тижнів переговорів у нас є більшість для формування нового уряду", - сказала вона, цитує Reuters.

У той час, коли новий уряд, що спирається на лівий блок, навряд чи зможе суттєво змінити економічну політику Данії, Фредеріксен пообіцяла збільшити соціальні витрати після багатьох років жорсткої економії.

Чотири партії погодилися пом'якшити деякі жорсткі заходи щодо імміграції, зокрема відмовитися від плану попереднього уряду про ув'язнення іноземних злочинців на крихітному острові. Сторони також заявили, що вони домовилися про план, що дозволить збільшити кількість іноземної робочої сили та план створення обов'язкового закону про скорочення викидів.

У Фінляндії та Швеції соціал-демократичні партії сформували уряди раніше цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.