Уряд Швейцарії запропонував легалізувати медичний канабіс

Середа, 26 червня 2019, 13:47

Швейцарський уряд має на меті полегшити отримання пацієнтами медичного канабісу, запропонувавши в середу дозволити призначення його для лікування людей, які страждають на рак або інші серйозні захворювання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Пропозиція (окрема від наміру дозволити деяким містам експериментувати з рекреаційним канабісом) замінить чинну систему, за якою ті, хто прагне отримати медичний канабіс, повинні подати заяву до Федерального офісу охорони здоров'я, щоб отримати те, що в іншому випадку є незаконною речовиною.

Коноплі використовують, щоб допомогти хворим на рак тамувати хронічний біль, допомогти підвищити їхній апетит, а також зменшувати спазми, пов'язані з розсіяним склерозом.

"Ця пропозиція дозволяє лікарям безпосередньо призначати канабіс як частину лікування", - йдеться в заяві швейцарського кабінету міністрів.

Близько 1% дорослих в ЄС щоденно вживають канабіс

"Вирощування та переробка медичного канабісу, а також його продаж, будуть можливими за системою, регульованою компанією Swissmedic, регуляторним органом, що контролює діяльність у сфері наркотиків.

Формальний період обговорення триватиме до середини жовтня.

Питання, чи надаватимуть страхувальники компенсацію за медичні коноплі, буде розглядатися окремо, сказав уряд.

"Найбільшою перешкодою для автоматичного відшкодування є те, що наукових доказів ефективності ще недостатньо, а висновки наявних досліджень іноді суперечливі", - сказав уряд.

Франція не планує легалізацію канабісу для рекреаційного використання - міністр

Федеральне управління охорони здоров'я розпочне оцінювальний проєкт, який допоможе відповісти на запитання про те, чи є цей препарат ефективним засобом і, якщо так, то за яких умов.

Федеральні органи торік надали близько 3000 винятків для людей, які прагнули отримати медичний канабіс.

Уряд заявляв раніше, що 200 тис. осіб у країні з 8 мільйонами мешканців регулярно вживають канабіс, попри заборону, що призводить до розквіту чорного ринку та високих витрат на забезпечення виконання закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: