МЗС Данії очолив противник "Північного потоку-2" і політики Путіна

Четвер, 27 червня 2019, 11:13

Новий прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен в четвер представила свою команду з 20 міністрів, до складу якої увійшли колишній член Європарламенту Єппе Кофод, який став міністром закордонних справ, та Ніколай Ваммен - як міністр фінансів.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters

Кофод очолив Спеціальний комітет з питань податкових злочинів, ухилення від сплати податків та уникнення податків у Європарламенті і був голосним критиком скандалу з відмиванням грошей, зокрема російських, у данському Danske Bank.

Він також виступав з ініціативою заблокувати російський проєкт "Північний потік-2".

"Данія обов'язково повинна зробити все можливе, щоб затягнути процес. Ми не повинні здаватися, навіть якщо в гру вступлять більш потужні сили", - казав він.

"Цілком можливо, що встановлять деякі правила, і ціни будуть прозорими. Але це справа техніки. Росія, як і раніше, тримає руку на крані. ЄС не може заблокувати це юридично. Необхідно досягти політичної єдності, щоб Путін не мав влади над ЄС", - каже Кофод.

Раніше Енергетичне агентство Данії попросило у оператора проєкту газопроводу "Північний потік-2" додаткову екологічну оцінку основного маршруту проходження газопроводу, на південь від острова Борнхольм.

У Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу "Північний потік-2", визнали, що ці дії Данії здатні відтермінувати завершення проєкту.

У Данії кажуть, що аналіз екологічного впливу маршруту проєкту газопроводу "Північний потік-2" може тривати кілька місяців.

Тим часом Nord Stream 2 перенесла очікувані терміни завершення проєкту на другу половину 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.