Генсек НАТО не бачить прямого зв'язку між питанням України і кінцем ДРСМД

Четвер, 27 червня 2019, 12:41

Генсек НАТО не бачить прямого зв'язку між зусиллями, спрямованими на подолання російсько-українського конфлікту, а також зусиллями щодо повернення Росії до дотримання Договору про заборону ракет середньої і меншої дальності.

 Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками першого дня міністерської зустрічі у Брюсселі.

Столтенберга запитали, чи не стане складніше врегулювати такі питання, як Донбас і Крим, внаслідок припинення дії договору.

"Порушення Договору про РСМД, розгортання нових ракет SSC-8, є частиною моделі поведінки. Протягом кількох років від Росії ми бачили все більш наполегливу поведінку, агресивні дії проти України, незаконну анексію Криму, модернізацію їхніх збройних сил, інвестування в нові конвенційні можливості, інвестування в нові ядерні потужності, а також риторика, яка набагато більш напориста, ніж ми бачили раніше", - зазначив він.

Зеленський: з 2020 року має початися впровадження стандартів НАТО у ЗСУ

За словами генсека, незаконна анексія Криму та тривалі спроби дестабілізувати Україну є частиною ширшої моделі, "яку ми бачили протягом декількох років". 

"Але, водночас, я не бачу прямого зв'язку між зусиллями, спрямованими на подолання кризи в Україні та навколо неї, сходу України, Донбасу, Криму, а також зусиллями щодо повернення Росії до дотримання Договору. Ми зосереджені на обох, і ми будемо продовжувати надавати сильну підтримку, політичну підтримку та практичну підтримку Україні. Водночас, коли ми закликаємо Росію повернутися до дотримання ДРСМД, і готуємось до нашої відповіді, якщо Росія не повернеться до виконання умов", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.