МЗС чекає на реформу Ради Європи, але не таку, як із Ягландом

Четвер, 27 червня 2019, 19:45

МЗС України очікує, що з новим генеральним секретарем Ради Європи в організації буде проведено реформу.

Про це йдеться у заяві міністерства, яка є у розпорядженні "ЄвроПравди", з нагоди обрання Марії Пейчинович-Бурич на посаду генсека Ради Європи.

ПАРЄ погодилася повернути росіян без жодних санкцій

"Попередній генеральний секретар (Турбйорн Ягланд – ЄП), на жаль, не зміг вивести організацію на шлях розв’язання кризи, а більшість його дій навпаки призвели до її поглиблення. Рада Європи не спромоглася дати адекватну відповідь ані на російську агресію в Грузії, ані на міграційну кризу в Європі, і виявилася політично слабкою перед тривалою російською агресією в Україні", - заявили у міністерстві.

МЗС пропонує новій очільниці Секретаріату РЄ розробити нову стратегію ефективного управління людськими, фінансовими та адміністративними ресурсами організації, які дозволять "позбавитися марнотратства і забезпечити ефективне функціонування її інституційних механізмів".

Ягланд вважає, що вихід РФ з Ради Європи буде потрясінням, порівнюваним з Brexit

"Вважаємо важливим ще раз критично підійти до бачення реформ РЄ, яке було запропоновано до обрання нової керівниці Секретаріату", - додали у відомстві.

Нагадаємо, міністерство також заявило, що готове співпрацювати з новообраною очільницею Секретаріату Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич задля відновлення авторитету РЄ.

Попередній Генсек РЄ Турбйорн Ягланд, як відомо, просував зупинення санкцій проти РФ у ПАРЄ.   

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.