У МЗС оцінили заяву посла ЄС про неефективне використання фіндопомоги Україною

Понеділок, 3 червня 2019, 20:35

Україна повинна поліпшити свої інституційні спроможності, щоб ефективніше використовувати фінансову допомогу, яку виділяє ЄС.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в ефірі "Українського радіо" заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Дипломата попросили прокоментувати заяву голови представництва Європейського Союзу в Україні Хюга Мінгареллі, який сказав, що Україна не використала більшу частину фіндопомоги ЄС на реформи належним чином.

"Тут є багато об'єктивних аспектів. Ми дякуємо європейським партнерам за те, що вони підказують навіть певні критичні аспекти взаємодії з ЄС, але давайте порахуємо скільки країни ЄС використовують європейських коштів. Не всі з них викоритсовують всі 100%, і це не вина тієї країни, а це неспроможність інституційна. Зараз, після того як Угода про асоціацію почала свою імплементацію в Україні, досить багато зроблено, і ми працюємо в цьому напрямку і будемо зміцнювати інституційні спроможності, щоб ці гроші ефективно використати", - зазначив Боднар.

МЗС: угода про ЗВТ з Туреччиною готова на 99%

"У цьому випадку мені здається, що і президент Зеленський і новий парламент і уряд повинні розділити спільну відповідальність за тим, як ефективно використати не лише допомогу, але й внутрішні кошти, щоб мобілізувати їх на повномасштабне виконання Угоди про асоціацію і ставити питання про майбутнє членство в ЄС", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.