Проросійська та прозахідна коаліція в Молдові зробили крок до формування уряду

Середа, 5 червня 2019, 20:10

Проєвропейська молдовська партія "Дія і солідарність" (PAS) 5 червня погодилася проголосувати за спікера парламенту від проросійської Партії соціалістів (ПСРМ).

Про це повідомляє "Європейська правда".

"PAS зобов'язується прийняти пакет законів з деолігархізації Молдови, забезпечити уряд ACUM і звільнити держструктури, проголосувавши за спікера, запропонованого ПСРМ", - йдеться в рішенні PAS, опублікованому на сторінці партії у Facebook.

Ухвалення такого рішення спричинила необхідність "розблокувати політичну ситуацію в країні і дати Молдові законний і демократичний уряд". Вибори в Молдові відбулися ще 24 лютого.

PAS каже, що рішення "не ґрунтується на довірі і партнерських відносинах із соціалістами, але є єдино здатним зупинити диктатора". Партія сподівається, що колеги з партій "Платформа Гідність і Правда" (DA) приймуть таке ж рішення "в інтересах громадян".

Додон: Молдова ніколи не заплатить Росії за газ для Придністров'я

Проєвропейський блок ACUM (до якого належать PAS i DA) днями заявив, що готовий проголосувати за обрання Зінаїди Гречаної на пост спікера парламенту, але тільки після прийняття пакету антиолігархічних законів. 

Партія соціалістів і представники блоку ACUM, нагадаємо, вже кілька разів запрошували один одного на переговори. При цьому ПСРМ наполягає на обговоренні повноцінної коаліції з правими партіями, в той час як ACUM заявляє про необхідність "деолігархізації" владних структур і не має наміру формувати повноцінну коаліцію з ПСРМ.

Президент Молдови Ігор Додон 22 травня дав депутатам два тижні на формування коаліції, пригрозивши розпустити парламент.

Читайте детально у статті "З Додоном у коаліцію: у Молдові готують оновлення влади за участі друзів РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: