Україна закликала Суд ООН відхилити заперечення РФ: справа має перейти до слухань по суті

П'ятниця, 7 червня 2019, 11:46

Юрист Гарольд Гонджу Коу, який представляє Україну на слуханнях у Міжнародному суді ООН в Гаазі, заявив про недоречність усіх аргументів Росії щодо штучності і взагалі відсутності предмету спору.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявила агент України у цій справі, заступниця глави МЗС Олена Зеркаль на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні у Суді ООН триває другий раунд усних слухань щодо заперечень, висловлених Росією проти поданого Україною позову.

"Заперечення Росії повинні бути відхилені, і ця справа має перейти до слухань по суті. Як ми показали, Росія відкрито взяла на себе зобов'язання заборонити фінансування тероризму. Але вона дозволяє вільно фінансувати кампанію терору з власної території, відмовляючись вживати практичних заходів, навіть коли власні чиновники активно забезпечують тих, хто безжалісно вражає український народ. Росія взяла на себе зобов'язання ліквідувати всі форми расової дискримінації, але потім підтримує дискримінацію у Криму", - сказав Коу.

Він підкреслив, що Росія, стверджуючи, що виконує свої зобов'язання за Конвенцією про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Криму, насправді проводить кампанію культурного стирання проти кримських татар і етнічних українців.

В Суді ООН розповіли, як РФ маніпулює з тлумаченням актів тероризму

"Ці узгоджені зусилля включають зникнення, викрадення, вигнання та переслідування лідерів кримських татар, неприйняття татарських ЗМІ, заборона Меджлісу, культурно значущих українських зібрань та шкіл української мови. Україна обґрунтувала твердження, що ці російські дії порушують п'ять конкретних положень CERD", - заявив він.

Читайте також: "Чому ми переможемо у Гаазі: 7 питань та відповідей про Суд ООН за позовом України проти РФ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.