Голова МЗС Британії відповів Трампу на "зневажливу" заяву про Мей

Середа, 10 липня 2019, 08:35

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант відповів у вівторок Дональду Трампу за критику британського посла в Сполучених Штатах і прем'єр-міністра Терези Мей.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Хант зробив заяву у відповідь на останню словесну атаку Трампа проти Мей і посла Кіма Даррока, який у викладеному у ЗМІ дипломатичному листуванні називав Трампа "невмілим" і "некомпетентним". 

У серії твітів Трамп розкритикував Мей за її стратегію щодо Brexit, заявивши, що вона створила "безлад". Він також заявив у понеділок, що Білий дім більше не працюватиме з Дарроком.

Хант написав, що коментарі Трампа "є зневажливими і хибними стосовно нашого прем'єр-міністра і моєї країни".

Хант заявив, що американські дипломати дають свої приватні думки держсекретареві Майку Помпео, як і британські дипломати зробили те ж саме своїм начальникам у Лондоні.

"Ви казали, що британсько-американський альянс є найвеличнішим в історії, і я згоден. Але союзники повинні ставитися один до одного з повагою, як і Тереза Мей завжди робила це стосовно вас", - зазначив Хант.

"Посли призначаються урядом Великої Британії, і якщо я стану прем'єром, наш посол залишиться", - додав він.

Хант веде боротьбу зі своїм попередником, ексміністром закордонних справ Борисом Джонсоном, за посаду прем'єр-міністра Великої Британії і лідера партії консерваторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.