Чехія зняла обмеження на польоти російських авіакомпаній

Вівторок, 2 липня 2019, 12:39

Міністерство транспорту Чехії повідомило про повноцінне відновлення рейсів російських авіаліній до країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в поширеній у вівторок заяві міністерства.

"Нинішня ситуація у сфері авіаційного транспорту між Чехією та Росією є результатом відсутності згоди між авіаційною владою обох сторін", - пояснили у міністерстві причини обмеження польотів російських авіаліній.

Чехія обмежила російські авіарейси через дії Росії - ЗМІ

"У зв'язку з цим міністерство транспорту Російської Федерації в односторонньому порядку обмежило право перельотів через сибірську частину Російської Федерації для авіакомпанії "Чеські авіалінії, а саме на маршруті між Прагою і Сеулом, яким чеський перевізник користувався протягом тривалого часу.

Чеська сторона вважає цей крок порушенням теперішніх домовленостей і тому обмежила права російських авіаперевізників відповідно до Угоди про повітряний транспорт 1966 року", - додали у відомстві.

У Празі наголошують: зараз ситуацію вирішують як з російською стороною, так і з авіаперевізниками.

Чехія обмежила польоти російських авіакомпаній

Також повідомляється, що вранці 2 липня міністерство транспорту РФ видало дозвіл на польоти "Чеських авіаліній" до 7 липня. Відразу після цього чеське міністерство почало взаємну процедуру щодо російських перевізників.

"Отже, польоти будуть дозволені до 7 липня 2019 року", - додали у чеському міністерстві.

"Чеська сторона не намагається блокувати повітряний рух між двома країнами, але повинна захищати законні інтереси своїх авіаперевізників", - пояснили у Празі.

Раніше російський національний авіаперевізник  "Аерофлот" скасував низку рейсів в Прагу і назад через анулювання владою Чехії дозволів на польоти. Було відкликано також дозвіл для "Победы" на рейси до Карлових Вар. "Уральські авіалінії" повідомили, що призупинили польоти в Прагу.

У відповідь Мінтранс Росії звинуватив чеську авіавладу в порушенні угоди між країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: